Gratis online cursus (MOOC) over internationaal belastingrecht

In een nieuwe gratis online cursus neemt professor Sjoerd Douma u mee in de wereld van internationale belastingstelsels. Start: 27 april. En bekijk ter inspiratie ook het nieuwe Leidse wetenschapsdossier Internationaal belastingrecht.

Nederland een belastingparadijs?

In de de Massive Open Online Course (MOOC) Rethinking International Tax Law nemen de Leidse hoogleraar Internationaal en EU-belastingrecht Sjoerd Douma en zijn collega’s u mee in de praktijk van het internationale belastingrecht. Een wereld die in de afgelopen jaren steeds fellere reacties in de media oproept. We kennen het beeld van multinationals als Apple en Amazon die miljarden euro’s besparen doordat ze ons fiscale systeem en dat van andere landen slim benutten. Nederland als belastingparadijs voor internationaal opererende bedrijven, is daar iets tegen te doen?


Voor beginners en gevorderden

Aan de vooravond van een grootscheepse herziening van het internationale belastingstelsel leert u waar de discussie nou echt over gaat en debatteert u mee over de ethische aspecten van belastingplanning. De cursus heeft twee niveaus en is zowel geschikt voor algemeen geïnteresseerden als voor diegenen die al enige ervaring hebben in het veld.

Interactief en uitdagend

Rethinking International Tax Law is een een interactieve online cursus met videocolleges, uitdagende werkvormen en internationale discussiefora. Aan de hand van een case study bestudeert en bediscussieert u diverse aspecten van het internationale en Europese belastingrecht.

Wie, wat, waar, wanneer & hoe

De cursus wordt verzorgd door
 

  • prof.dr. Sjoerd Douma
  • prof.dr. Frank Engelen
  • prof.dr. Kees van Raad
  • dr. Stefano Simontacchi

en vele internationale gastsprekers

 
Plaats

De MOOC wordt aangeboden via het online platform Coursera.

 

Cursusperiode

De cursus loopt van 27 april tot 5 juni 2015 en bestaat uit 6 modules.

 

Kosten

Deelname aan de MOOC is gratis en er zijn geen toegangseisen.

 

Inschrijving

Via Coursera.

 

Meer weten?

Ga naar de pagina van de MOOC Rethinking International Tax Law of stuur een mail naar belastingrecht@law.leidenuniv.nl

 

 

  

  Nu online!  
 
Wetenschapsdossier Internationaal belastingrecht

 
Mazen in de internationale belastingwetgeving werken oneigenlijk gebruik van belastingregels door multinationals in de hand. Juristen van de Universiteit Leiden onderzoeken hoe de complexe (inter)nationale belastingstelsels beter op elkaar kunnen worden afgestemd om tot een beter belastingsysteem te komen.

 

Lees meer over het onderzoek en onderwijs in Leiden op het terrein van Internationaal belastingrecht:
Wetenschapsdossier Internationaal belastingrecht 
 

 

(21 april 2015 - DS)

Laatst Gewijzigd: 21-04-2015