Laureaten

Bareez Majid wint IISG scriptieprijs met onderzoek naar martelmuseum

De ‘beste MA-scriptie op het gebied van nationale of internationale geschiedenis’ werd dit jaar geschreven door afgestudeerd masterstudente Middle Eastern Studies (research) Bareez Majid. Zij wint de prestigieuze Volkskrant – IISG scriptieprijs 2015 voor haar moedige en integere onderzoek naar een oude martelgevangenis – nu museum - in Iraaks Koerdistan.


Honours Academy-Ster voor Jan Sleutels

De derde Honours Academy-ster werd tijdens de opening van het academische jaar van de Honours Academy op dinsdag 6 oktober 2015 uitgereikt aan Jan Sleutels, docent in het Honours College Humanities Lab van de Faculteit Geesteswetenschappen en blokcoördinator in het Pre-University College.


De Brabander en Martens winnen Earli Outstanding Publication Award 2015

Op de tweejaarlijkse conferentie van de European Association for Learning and Instruction (Earli) op Cyprus hebben dr. Kees de Brabander en prof. dr. Rob Martens, beiden - eertijds - verbonden aan de afdeling Onderwijsstudies van het instituut Pedagogische Wetenschappen met hun artikel "Towards a unified theory of task-specific motivation” (Educational Research Review, 11, 27-44) de Earli Outstanding Publication Award 2015 gewonnen.


Kaspar Pucek wint Fruinprijs 2015

Er worden veel goede afstudeerscripties geschreven door de studenten die hun Leidse geschiedenisopleiding ermee afronden. Alleen de allerbeste scripties worden voorgedragen voor de Fruinprijs: de jaarlijkse prijs voor de beste onderzoeksmaster-, master- of Europaeumscriptie van de Opleiding Geschiedenis. Dit jaar zijn elf scripties voorgedragen. Winnaar werd Kaspar Pucek. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van het collegejaar van de Opleiding Geschiedenis op 1 september 2015.


Mili Gabrovšek wint Onderwijsprijs 2015

Docent Engels Mili Gabrovšek heeft op de opening van het academisch jaar de Onderwijsprijs van de faculteit Geesteswetenschappen in ontvangst mogen nemen. De jury was erg te spreken over Gabrovšeks enthousiasme en positieve instelling. Elk jaar wordt de Onderwijsprijs uitgereikt aan de meest inspirerende docent van de faculteit.


Onderwijsprijzen voor prof. Liefaard en mr. Uzman

Op woensdag 2 september opende de Faculteit der Rechtsgeleerdheid haar facultaire jaar met een openingscollege van prof. dr. Nico Schrijver, de uitreiking van de JSVO Onderwijsprijzen en natuurlijk de uitreiking van de propedeusebullen.


Wilt Idema ontvangt prijs van Chinese overheid

Emeritus hoogleraar oude Chinese literatuur Wilt Idema is dit jaar een van de winnaars van de Special Book Award of China. De Chinese overheid reikt deze prijs uit aan vertalers, schrijvers en uitgevers met grote verdiensten voor China. Idema hoort daar onmiskenbaar bij.